Afwegingskader maakt MVOI makkelijker en efficiënter analysetool voor duurzaam inkopen

Tal van kleine(re) publieke organisaties hebben beperkte middelen. Geerke Versteeg en Rick Vermeulen bespreken een eenvoudig afwegingskader waarin impact en invloed centraal staan.

Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) krijgt een prominentere rol in de publieke sector. Met een enorme spend ligt hier een grote verantwoordelijkheid. Elke uitgave is namelijk een keuze voor een duurzaam of minder duurzaam alternatief. Grote organisaties geven hier invulling aan door inkoopadviseurs voor verduurzaming te benoemen en een maatschappelijk verantwoord inkoopbeleid op te stellen. Maar wat nu als je hier geen capaciteit voor hebt? En hoe zet je deze adviseurs optimaal in? Deze vragen kun je beantwoorden door het zogenoemde afwegingskader toe te passen.

PHI Factory live op de radio

PHI Factory live op de radio

PHI Factory helpt publieke en private organisaties bij het versnellen naar een circulaire economie en het vergroten van bewustzijn rondom dit thema. Op een enthousiaste en inspirerende manier onze visie delen binnen de muren van een bedrijfskantoor is natuurlijk leuk. Maar hoe tof is het om je visie met een nóg breder publiek te delen, op de radio!

FM Circulair: duurzame transformatie van Facility Management

FM Circulair: duurzame transformatie van Facility Management

De community ‘FM Circulair’ is inmiddels 6 maanden actief en markeert een mooie stap in de transformatie van de Facility Sector naar duurzaamheid. Het initiatief dat voorkomt uit de succesvolle samenvoeging van de Buyer Group Facilitair (inkopers) en de Koplopersgroep Facility Management (aanbieders) streeft ernaar de sector richting een circulaire en uiteindelijk regeneratieve toekomst te bewegen. De programma’s VANG Buitenshuis en MVI van Rijkswaterstaat hebben met adviesbureau PHI Factory en een grote groep deelnemende organisaties een bijzonder programma neergezet.

PHI Factory versterkt haar directieteam met de aanstelling van Laura Huijgen als operationeel directeur

PHI Factory versterkt haar directieteam met de aanstelling van Laura Huijgen als operationeel directeur

Rotterdam, 16 september - PHI Factory kondigt met trots de uitbreiding van haar directieteam aan. PHI Factory is een gepassioneerd en gedreven boetiek adviesbureau, dat sinds 2016 bedrijven, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen, helpt versnellen naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering. Na acht succesvolle jaren, onder de inspirerende leiding van oprichters Geerke Versteeg en Yvette Watson, treedt Laura Huijgen per oktober 2024 toe als operationeel directeur van PHI Factory. Met deze strategische zet willen ze het bedrijf naar een nog hoger niveau tillen.

Met enkele koplopers zitten we in de positieve chaos... het peloton moet echter nog gaan volgen

Met enkele koplopers zitten we in de positieve chaos... het peloton moet echter nog gaan volgen

Yvette Watson is mede-oprichter van PHI Factory en 2B Collective en helpt organisaties te versnellen naar een circulaire economie. Vanuit haar facilitaire achtergrond is ze altijd bezig geweest om duurzaamheid na te streven: Facility Management is ten slotte de plek in de organisatie waar alle grondstoffen binnenkomen, kantoorzaken, catering, onderhoud, en vaak veel te snel de organisatie verlaten via het afvalcontract. We vroegen haar naar haar visie op een duurzame toekomst.

De kracht van regeneratieve organisaties voorbij duurzaamheid, met nieuw perspectief

De kracht van regeneratieve organisaties voorbij duurzaamheid, met nieuw perspectief

Smart WorkPlace (SWP) is een kennisplatform dat diverse projecten, onderzoek, evenementen en rondetafelgesprekken organiseert om te helpen bij het creëren van slimme, gezonde en circulaire werkomgevingen. Een goed voorbeeld is het SWP Magazine: een tijdschrift vol interessante interviews, columns en rondetafelgesprekken over duurzame onderwerpen. In de laatste editie (#13), met als thema “Een fijne werkplek voor iedereen.” heeft PHI Factory twee mooie bijdragen mogen leveren.

Handreiking: Op weg naar regeneratief Facilitair Management

Handreiking: Op weg naar regeneratief Facilitair Management

Stel je voor: 16 professionals uit 11 diverse organisaties die hun krachten bundelen met een uitdagende missie – de transformatie naar regeneratief Facility Management (FM). De FM Buyer Group heeft in samenwerking met PHI Factory, op initiatief van Rijkswaterstaat, een handreiking ontwikkeld die niet alleen inspireert, maar ook concrete handvatten biedt om de FM-sector duurzamer te maken. Met een tweejarige implementatiestrategie en het oog op 2030, zetten deze organisaties nieuwe standaarden neer voor een regeneratieve toekomst, waarin niet enkel hun eigen proces, maar juist de hele keten onder de loep wordt genomen en waarin een integrale aanpak het speerpunt is. Deze handreiking, vol actiegerichte stappen, dient als een startpunt en springplank voor jouw organisatie op weg naar regeneratief FM.

De X-Curve als praktisch transitiemodel voor duurzaamheid

De X-Curve als praktisch transitiemodel voor duurzaamheid

Hittegolven, droogte, verminderde biodiversiteit, energie- en grondstoffenproblematiek; onze planeet schreeuwt om verandering. Ondanks het feit dat we meer en meer geconfronteerd worden met de gevolgen van de opwarming van de aarde, wordt er in de huidige besluitvorming nog veel te weinig rekening gehouden met de lange-termijn consequenties. De huidige economie, die nog steeds grotendeels gebaseerd is op principes als lineariteit, schaalvergroting en efficiëntie, helpt hier niet bij. Laten we eerlijk zijn: de uitdagingen waar we voor staan klinken groots, ongrijpbaar en voor sommigen een ‘ver-weg-van-mijn-bed-show’, maar een duurzame verandering hoeft eigenlijk niet zo ingewikkeld te zijn. Hoe dan?

Stay informed

Image
T: +31 (0)180 45 34 32
E: info@phifactory.com

Contact

T: +31 (0)180 45 34 32
E: info@phifactory.com